Önmagát gáncsolja a Kormány: a Magyar Falu Program frissen felújított állomásain is megszüntethetik a vasutat!

Levélben fordultunk a Magyar Falu Programot felügyelő Gulyás Gergely kancelláriaminiszterhez és Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztoshoz. Az elmúlt két évben ugyanis 2 milliárd forint támogatást nyújtott a Kormány a MÁV-nak a Magyar Falu Program keretében vidéki vasútállomások rendbe hozására, majd most számos felújított állomás esetén mégis a vasúti személyszállítás megszüntetéséről készül dönteni. Több tucatnyi teljeskörűen felújított, patinás állomásépület, számos peron, új kerékpártároló és állomási előtér marad így funkció nélkül a már bezárt, illetve bezárásra ítélt vasútvonalak mentén.
E példa is mutatja, hogy teljes koncepciótlanság, dilettantizmus és kapkodás jellemzi a magyarországi regionális vasútvonalak ügyét, ami a tendenciákból kiolvashatóan már rövid távon a teljes vidéki vasúthálózat bezárásával fenyeget. Egészen elkeserítő, hogy a Kormányon belül ennyire nincsen meg a legminimálisabb kommunikáció sem a tárcák között alapvető kérdésekben.
A Magyar Falu Program állomásfelújításairól, illetve az elkészült állomások átadóiról ajánljuk galériánkat, illetve a kommentben mellékelt híreket.