Sok még a teendő Józsefváros közterületeinek humanizálása terén, de a helyi önkormányzat országosan egyedülálló módon helyes irányba indult az ingyenes lakossági parkolás tabujának ledöntésével

Sok még a teendő Józsefváros közterületeinek humanizálása terén, de a helyi önkormányzat országosan egyedülálló módon helyes irányba indult az ingyenes lakossági parkolás tabujának ledöntésével, és az eredmények őket igazolják: egy autó fenntartásához képest csekély díj hatására is jelentősen kevesebb autó parkol 8 hónap elteltével Józsefváros utcáin. Ezáltal megnyílik az út a közterületi autódominancia további visszaszorítása előtt.

Az utcai parkolóhelyek számának csökkentése szélesebb járdákat, több zöldterületet, a forgalmasabb utakon a kerékpáros infrastruktúra kiépítéséhez és a tömegközlekedés előnyben részesítéséhez szükséges helyet eredményez, ahogyan azt számos korábbi példa mutatja a városrészben. Budapest egésze és minden magyar nagyváros számára követendő példát látunk, mely megmutatja: a lakosság körében távolról sem olyan erős a közterekről minden más funkciót kiszorító autóhasználat támogatottsága, mint azt a hatalmon lévő vagy arra pályázó politikusok vélelmezik.

A Józsefvárosi Önkormányzat kapcsolódó híre: https://jozsefvaros.hu/…/csokkent-a-parkolasi-nyomas…/