Vasúti kapcsolat helyett városi autópálya épül Szegeden

Vasúti kapcsolat helyett városi autópálya épül Szegeden – a Közlekedő Tömeg nyolc civil szervezettel együtt tiltakozik a minisztérium és az önkormányzat közös ámokfutása ellen

???? Szegeden végéhez közeledik az évtizedek óta ígért harmadik Tisza-híd tervezése, mely vasúti és közúti kapcsolatot is adna a Tisza két partja közt.

???? A nemrég nyilvánosságra került tervek azonban egy városi autópályát tartalmaznak, amely a város semmilyen akut közlekedési problémájára nem ad megoldást, ám autóforgalomba fullasztja a Bécsi körút környékét, ahol számos zöldfelület és fa is az építkezés áldozatává válik.

???? A vasúti híd a tervek szerint kimarad az első ütemből, így továbbra sem látszik esély Makó felé a vasút fejlesztésére, s így az ingázóforgalom minőségi kiszolgálására. Mi több, az újszegedi állomást is olyan messzire helyezik át, hogy az használhatatlanná válik.

???? Kilenc civil szervezet közösen követeli, hogy a tervezést a lakosok és civil szervezetek bevonásával folytassák, és a terveket a 21. századi követelményeknek, és Szeged fenntartható közlekedésre vonatkozó stratégiáinak megfelelően alakítsák át.

Aláírók: