Havi 100 forintért használható Bubi, lezárt rész a BKK járművein és egyéb tudnivalók a járvány idejére

A koronavírus terjedése miatt Magyarországon is milliók élete változik meg egyik napról a másikra. A járvány továbbterjedése ellen ti is sokat tehettek közlekedési szokásaitok újragondolásával.

Javasoljuk, hogy mindannyiunk védelme érdekében csak akkor közlekedjetek, ha az feltétlenül szükséges. Mivel a szabadban nehezebben terjed a vírus mint tömegben, nyilvános zárt terekben, ezért lehetőség szerint inkább sétáljatok, rollerezzetek, kerékpározzatok! Ha mégis a közösségi közlekedést használjátok, inkább szánjatok több időt az utazásra, várjatok egy kevésbé tömött járművet, vagy keressetek olyan alternatív útvonalakat, ahol kisebb a zsúfoltság.

A főváros döntése alapján hétfőtől havi 100 forintért használhatjátok a MOL Bubi közbringarendszert. Javasoljuk, hogy éljetek a lehetőséggel, és használjátok a közbringát, amivel a város számos részére eljuthattok. Információink szerint a visszavonásig váltható kedvezményes havibérletet megvásárolható lesz a MOL Bubi alkalmazáson keresztül, így sem a vásárlás, sem az utazás során nem kell majd másokkal érintkeznetek.

Hétfőtől a fővárosban közlekedő autóbuszokon és trolikon megkezdődik a vezetőfülke környezetének lezárása a járművezetők egészségének védelme érdekében. Az első ajtók zárva tartása miatt a le- és felszállás a jármű többi ajtaján lehetséges. Egyesületünk üdvözli a döntést, ezúton pedig köszönetünket fejezzük ki mindazon járművezetőknek, ügyfélszolgálati munkatársaknak, jegyellenőröknek és megannyi további munkatársnak, akik ezekben a napokban is azon dolgoznak, hogy a közösségi közlekedés zavartalanul üzemelhessen.

A BKK-tól azt kérjük, lehetőleg mihamarabb intézkedjenek a járművek kijelzőin megjelenő “Felszállás az első ajtón” szöveg eltávolításáról. Ez a rend ugyanis már nincs érvényben, így a kiírás megtévesztő. Fontosnak tartjuk továbbá, hogy a járművek szellőzése megfelelő legyen, akár az ablakok, akár az ajtók gyakori kinyitásával.

A közösségi közlekedéssel kapcsolatos további gyakran ismételt kérdéseket és válaszokat a BKK tájékoztatójában találtok, itt: https://www.facebook.com/notes/3040052186046801/

Vigyázzatok magatokra, vigyázzunk egymásra!

(Kép: Jarokelo.hu)